Over Wat vindt de klas?

'Wat vindt de klas?' is een idee van Suzanne Huig. Samen met Angelique van Tilburg werkt ze er aan om 'Wat vindt de klas?' voor alle kinderen en basisscholen in Nederland beschikbaar te maken.

"We zijn compleet zelfstandig en onafhankelijk en maken een verschil door écht naar kinderen te luisteren. En op basis daarvan produceren we vernieuwende media voor kinderen."

Suzanne en Angelique kennen elkaar omdat ze al jaren samen Jong010 maken. Jong010 is dé Rotterdamse kinderkrant die elke maand gratis via alle basisscholen in Rotterdam wordt verspreid. Daarnaast geven ze vanuit Denk Jong trainingen en advies aan iedereen die als zelfstandige of vanuit een bedrijf of organisatie contact heeft met kinderen en/of een product, dienst of activiteit aan kinderen aanbiedt.

Stacks Image 2211

Suzanne

Ik ben Suzanne (1991), bedenkster van 'Wat vindt de klas?' Ik maak de afleveringen van 'Wat vindt de klas?' Ik doe het onderzoek, ga met de camera op pad en monteer de filmpjes.

'Wat vindt de klas?' was mijn afstudeerproject. Ik vind het belangrijk om alle kinderen een stem te geven en een eigen mening te laten vormen.

Ik vind het geweldig dat ik het programma nu voor alle kinderen en basisscholen in heel Nederland maak!


Angelique

Ik ben Angelique (1984). Ik denk en werk achter de schermen mee aan 'Wat vindt de klas?'. Ik heb veel ervaring met het opzetten en maken van media voor kinderen, dat komt goed van pas bij het werk voor 'Wat vindt de klas?'

Ik vind 'Wat vindt de klas?' vooral heel goed omdat niet volwassenen alles bedenken en aan het woord zijn, maar kinderen zelf!

Naast mijn werk voor 'Wat vindt de klas?' ben ik ook initiatiefneemster van Jong010. Dat is een gratis Rotterdamse krant voor 40.000 kinderen in Rotterdam, die bestaat sinds 2010.

© 2014 - 2017 Wat vindt de klas?